Derde jaarlijkse Karel Poma-lezing

Op locatie
  • Datum: Maandag 14 oktober 2019 19:30 tot 23:00
  • Regio: Antwerpen
  • Locatie: UAntwerpen, Aula Rector Dhanis, Kleine Kauwenberg 14-22, 2000 Antwerpen
  • Type: Karel Poma-lezing
  • Organisator: Open Vld, PKI, Humanistisch Verbond, Vrienden van het M HKA, LVV, Willemsfonds, Antwerpen Overmorgen, Liberaal Archief, LM Plus, Vrijzinnige Dienst UA, LVSV, Open Vld Vrouwen, Familie K. Poma, Jong Vld Antwerpen en Open Vld Wilrijk

Op maandagavond 14 oktober vindt voor de derde keer de Karel Poma-lezing plaats. De lezing is een initiatief van een vijftiental verenigingen van diverse achtergrond, die zich alle verbonden weten met de persoon van of de waarden gehuldigd door Karel Poma. De lezingen zijn zowel een eerbetoon aan de overtuigde humanist Karel Poma als aan de liberale waarden van de Verlichting.

Voor de editie 2019 is de spreker Johan Op de Beeck, voormalig journalist en succesvol auteur van populariserende historische werken. Het onderwerp van de lezing is 'vrijheid van meningsuiting, kerngedachte van de Verlichting'. Daarin verwoordt Op de Beeck op kernachtige en snedige wijze zijn visie op wat volgens hem dé basisgarantie is van het democratische samenleven – een visie die hij eerder uitgebreid uiteenzette in zijn polemische boek De bedreigde vrijheid. Uw vrije meningsuiting in gevaar? (Horizon, 2017) Johan Op de Beeck wordt ingeleid door journaliste en publiciste Hind Fraihi.

Inschrijvingen via karelpomalezing@gmail.com of telefonisch via 03 338 80 12 (tijdens kantooruren).


Keer terug