Expo: (On)bemind Wallonië (im)populaire

Op locatie
  • Datum: Vrijdag 17 november 2023 tot Zondag 26 november 2023
  • Regio: Limburg
  • Locatie: HuisvandeMens St. Truiden Kazernestraat 10
  • Type: Tentoonstelling
  • Organisator: Humanistisch Verbond Humanisten Haspengouw - Hesbaye 352
  • Partner: met HV Hasselt, Humanistisch Verbond Grijze Geuzen Hasselt, , Humanistisch Verbond Bilzen, Humanistisch Verbond Een en Anders, het Masereelfonds, het Vermeylenfonds, HuisvandeMens St. Truiden, Théâtre Le Moderne”

Met HV Humanisten Haspengouw/ Hesbaye willen de vrijzinnigen uit Sint-Truiden kenbaar maken dat de grenzen van de vrijzinnigheid universeel zijn, dat ze niet stoppen aan de taalgrenzen. Al vlug merkten we op dat dit idee de vrijzinnige verenigingen in Limburg niet onberoerd liet.. Een bloed-en-bodemcultuur is vrijwel onzinnig. Het is treurig te moeten vaststellen dat we in de  cultuur van beide taalgemeenschappen vervlakken en vervreemden.

In dit licht zochten we contacten op met Waalse kunstenaars die ons door hun bril laten meekijken naar de ‘Waalse cultuur’.  Dit resulteerde in een gelijklopende expo in het Luikse en in de provincie Limburg.

We kwamen in contact met Francis Cornerotte die een oud cinemacomplex hervormde tot  “ Théâtre Le Moderne “.  Deze ruimte doet denken aan zaal Roma te Antwerpen ... Een ontmoetingspunt voor kunst en cultuur…

Francis geeft letterlijk de ruimte aan kunstenaars: schilders en fotografen (waaronder Jean Janssis) om hun werken te vertonen in een culturele context zonder de grote ‘C’. Waar men zich niet afvraagt: “Is dit wel artistiek genoeg ?” Het gekend adagium in elitaire middens. Het gaat hier om toegankelijke kunst.

 Met de nodige kunstenaars zijn reeds contacten gelegd voor de erotische fototentoonstellingen met o.a. de Amerikaanse fotograaf Mark Ingram en Francis Cornerotte voor Valentijn 2024…

 Frank Van den Veyver - St-Georges-sur-Meuse

ST-TRUIDEN EXPO 17/11 – 26/11

BEZOEK EXPO na afspraak

Info en contact:  [email protected] - 011 88 41 17

HuisvandeMens St. Truiden  Kazernestraat 10


Keer terug