Filmvoorstelling Marieke - Addicted to Life (met inleiding door prof. dr. Wim Distelmans)

Op locatie
  • Datum: Maandag 16 oktober 2023 19:30
  • Regio: Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Locatie: Campus Jette VUB, Aula Piet Brouwer, Laarbeeklaan 103, 1090 Jette
  • Type: Film
  • Organisator: Humanistisch Verbond Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Topaz, LEIF, huisvandeMens Brussel, UZ Jette, Vrije Universiteit Brussel, OSB, Mensen & Wetenschap. Met de steun van de Instelling Morele Dienstverlening Brussel

Grappig, charismatisch en met een ijzeren wil, zo kennen we de paralympische rolstoelatlete Marieke – Wielemie – Vervoort die met haar euthanasieaanvraag in 2008 besluit zelf de controle in handen te nemen over haar pijnlijke degeneratieve ziekte. Bevrijd door de wettelijke toestemming om te sterven, bloeit de atlete in het laatste hoofdstuk van haar leven helemaal open, wordt ze wereldkampioen en wint ze olympische medailles in Londen (2012) en Rio (2016). Marieke sterft op 22 oktober 2019, 11 jaar na haar euthanasieaanvraag.

Prof. dr. Wim Distelmans leidt de documentaire in. Oncoloog, professor palliatieve geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel en voorzitter van de Commissie Euthanasie Wim Distelmans was een belangrijke steun en toeverlaat voor Marieke Vervoort. In zijn meest recente boek Het levenseinde in eigen regie pleit Wim Distelmans voor een aantal concrete aanpassingen aan de intussen twintig jaar oude euthanasiewet.

Info en inschrijvingen

Toegang € 5 (ter plaatse te betalen). Inschrijven (verplicht) via deze link.
Parkeren kan op de parking van VUB Campus Jette: registreren (verplicht) via deze link.
Meer info: [email protected], T 03 233 70 32 (tijdens kantooruren).

Bekijk hier de e-flyer.


Keer terug