Habibi. Het lief en leed van lgbt-moslims – Online boekvoorstelling en gespreksavond

Online
  • Datum: Woensdag 17 maart 2021 20:00
  • Regio: Antwerpen
  • Locatie: Zoom
  • Type: Boekvoorstelling
  • Organisator: Een initiatief van het Humanistisch Verbond en Uitgeverij Vrijdag. In samenwerking met het Departement Universiteit en samenleving en de Vrijzinnige Dienst van de Universiteit Antwerpen, çavaria en Merhaba

'Lgbt en moslim? Dat kan en mag toch niet? Bestaat dat wel?' Op het eerste gezicht lijkt het misschien een tegenstrijdigheid. Het roept vragen op, reacties van ongeloof, verwondering en onbegrip. Bij sommigen een mate van weerstand en zelfs weerzin.

Op basis van diepgaand onderzoek brengt Wim Peumans tien openhartige en vaak ontroerende portretten van lgbt-moslims in België en Nederland. Uit de verhalen spreekt een strijd tussen twee werelden: de wereld van de ouders en die van de lgbt's. Gekneld tussen hoop en angst, verwachtingen en dromen, spreken en zwijgen, ontkenning en acceptatie, familie en seksualiteit, God en zichzelf, zijn de mannen en vrouwen in dit boek vooral op zoek naar liefde: iemand die ze habibi – mijn liefje – kunnen noemen.

Over de sprekers

De auteur Wim Peumans (1984) is schrijver. Hij behaalde een doctoraat in antropologie (KU Leuven) en was verbonden aan de universiteiten van Kent (Canterbury) en Witwatersrand (Johannesburg). Wim publiceerde twee bekroonde academische boeken over seksualiteit, migratie en religie. Met Een zachte anarchist schreef hij de biografie van zijn vader, politicus Jan Peumans.

Khalid Benhaddou is imam en onder meer directeur van CIRRA, coördinator Onderwijsnetwerk Islamexperten, voorzitter Platform Vlaamse Imams en Moslimdeskundigen en opdrachthouder Diversiteit aan de Universiteit Gent.

Jaouad Alloul is een multidisciplinair kunstenaar, artiest en ondernemer, die zich inzet voor lgbt-rechten in de islam en daarbuiten.

De moderator Raf Njotea is scenarist voor televisie en film, moderator en columnist (voor o.a. De Standaard, De Morgen), gespecialiseerd in taal, diversiteit en identiteit.

Inschrijvingen en info

Deelname is gratis. U kunt zich inschrijven via deze link.
Op 16 maart ontvangt u een e-mail met de link voor de Zoom-sessie en verdere praktische info. Bekijk hier de e-flyer.
Meer informatie: [email protected], T 03 233 70 32 (tijdens kantooruren).


Keer terug