Hannah Arendt ingekleurd: Arendt in de praktijk, met Hans Achterhuis

Online
  • Datum: Maandag 1 maart 2021 19:30 tot 21:00
  • Regio: Antwerpen
  • Locatie: Vimeo
  • Type: Lezing/spreker
  • Organisator: De cyclus wordt georganiseerd door het Hannah Arendt Instituut, in nauwe samenwerking met het Humanistisch Verbond, Knack en de Vrijzinnige Dienst van de Universiteit Antwerpen.

Lezingenreeks Hannah Arendt ingekleurd. Vijf gesprekken zetten de vele schakeringen in het denken van Hannah Arendt centraal.

Ontdek wat haar denken zo bijzonder maakt en welke antwoorden ze ons biedt.De grens tussen feit en fictie is wazig. Democratische instellingen staan onder druk. En door het vele werk is er amper tijd om daarover na te denken, laat staan om er iets aan te doen. Het lijken hedendaagse zorgen, maar meer dan 50 jaar geleden schreef Hannah Arendt al uitvoerig over het gevaar van deze processen.

Vandaag winnen de ideeën van Arendt alleen maar aan belang. Daarom leggen we dat gedachtegoed opnieuw op tafel. In een vijfdelige lezingenreeks laten we hedendaagse denkers Arendts werk uitleggen, toepassen en bekritiseren. Want zelf denken en kritisch zijn staan bij Hannah Arendt steeds centraal.

Haar werk beroerde de gemoederen en dat doet het nog steeds. Ontdek zelf wat haar denken zo bijzonder maakt en welke antwoorden het ons te bieden heeft.

Hans Achterhuis – Arendt in de praktijk

Filosoof Hans Achterhuis was de eerste Nederlandse Denker des Vaderlands. Hij koppelt zijn werk vaak aan actuele problemen. Hannah Arendt is een van de figuren die een grote impact hebben op zijn denken. Hoe helpen haar ideeën ons de huidige politieke en maatschappelijke werkelijkheid te begrijpen?

De lezing bijwonen kan online via Vimeo of Facebook. De lezing kan later herbekeken worden. Inschrijven is niet verplicht. Meer info? Klik hier.


Keer terug