Online lezing Lieve Swinnen: #Help! Mijn kind leeft online

Online
  • Datum: Dinsdag 30 november 2021 19:30
  • Regio: Limburg
  • Locatie: Zoom
  • Type: Lezing/spreker
  • Organisator: Humanistisch Verbond Noord-Limburg 358
  • Partner: De Hoeksteen Pelt, Het Kompas Lommel, huisvandeMens Lommel

De nieuwe media – Facebook, Instagram, Snapchat, WhatsApp – overrompelen ons. Wie wil, kan altijd en overal in verbinding zijn met anderen. 'Wijsheid' ligt één muisklik van je verwijderd en winkels zijn dichterbij dan de straathoek. Vervelen lijkt haast niet meer mogelijk.

Dankzij schermpjes kwamen we corona toch goed door …

Maar alles heeft een keerzijde: kinderen worden geconfronteerd met massa's informatie die ze moeten verwerken. Mensen liken, maar praten niet, gamen is een manier geworden om uit de 'echte' wereld te ontsnappen. Sociale media beginnen kinderen te overheersen.

Corona leerde ook hoe hard we fysieke nabijheid nodig hebben …
Hoe ga je met dit alles als ouder mee om? En hoe zet je je kind (en jezelf) op pad naar een gezond socialemediagebruik? Hoe schermpjes leuk houden?

Lieve Swinnen (°1961) is kinder- en jeugdpsychiater in haar eigen praktijk De Hoeksteen. Ze treedt vaak op in de media als expert en publiceerde al tal van boeken over opvoeding en motivatie van kinderen en jongeren.

Inschrijvingen

Inschrijven kan via deze link.

Wegens de strengere coronamaatregelen gaat deze lezing online door. De dag voor de lezing ontvangt u via e-mail een link voor de Zoom-sessie en bijkomende praktische informatie.


Keer terug