Tweede jaarlijkse Karel Poma-lezing

Op locatie
  • Datum: Dinsdag 11 september 2018 20:00
  • Regio: Antwerpen
  • Locatie: Elzenveld Hotel & Seminatie, Lange Gasthuisstraat 45, 2000 Antwerpen
  • Type: Lezing/spreker
  • Partner: Humanistisch Verbond Nationaal

Karel Poma (1920-2014) was een veelzijdig man. Uitgesproken liberaal en overtuigd vrijzinnig, humanist, vrijmetselaar, maar ook wetenschapper, auteur, politicus en weerstander. In 1974 werd hij de eerste staatssecretaris met de portefeuille van Leefmilieu, in 1981 de eerste Vlaamse Gemeenschapsminister bevoegd voor Cultuur. Zowel voor als achter de schermen van de politiek liet Karel Poma een blijvende indruk na.

Als blijvend eerbetoon aan leven en werk van deze warme humanist en met de bedoeling om via de figuur van Karel Poma de liberale waarden van de Verlichting te vieren, werd in 2017 besloten een jaarlijkse Karel Poma-lezing te organiseren, met telkens een eminente spreker die een actuele invulling geeft aan die Verlichtingswaarden die Karel zo dierbaar waren. De lezingenreeks wordt georganiseerd door een tiental liberale verenigingen, in samenwerking met het Humanistisch Verbond en de Vrijzinnige Dienst van de Universiteit Antwerpen.

De eerste lezing vond plaats op 18 oktober 2017 in het Elzenveld te Antwerpen, met als keynotespreker Karel De Gucht.

De tweede lezing zal plaatsvinden op 11 september 2018, opnieuw in het Elzenveld en met als spreker Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit Brussel. Zij zal spreken over ‘Verlichting als levenskunst’. Klik hier (https://www.eventbrite.com/e/tweede-jaarlijkse-karel-poma-lezing-tickets-48908975061) voor het programma en om in te schrijven.


Keer terug