Uitreiking Prijs Vrijzinnig Humanisme 2023

Op locatie
  • Datum: Woensdag 21 juni 2023 19:30
  • Regio: Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Locatie: Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
  • Type: Prijs Vrijzinnig Humanisme
  • Organisator: Humanistisch Verbond en Humanistisch Verbond Brussels Hoofdstedelijk Gewest, huisvandeMens Brussel, weKONEKT.brussels. Met de steun van de Instelling Morele Dienstverlening Brussel

Op woensdag 21 juni 2023, de Internationale Dag van het Humanisme, wordt voor de 18de keer de Prijs Vrijzinnig Humanisme uitgereikt. Laureaten zijn Patsy Sörensen en Payoke vzw.

De Prijs wordt toegekend 'omwille van een levenslange inzet voor "the right to have rights" (Hannah Arendt), de rechten van kwetsbare en onderdrukte mensen, in het bijzonder de rechten van prostituees en slachtoffers van mensenhandel' (uit de motivatie van de Jury).

De laudatio wordt uitgesproken door auteur en historicus Jan Lampo. De plechtigheid wordt muzikaal omlijst door Jo Lemaire, ambassadrice van Payoke.

Als smaakmaker kunt u hier een (heel) kort interview bekijken met Patsy Sörensen, voorzitter van Payoke Hans De Ceuster en directeur van Payoke Anton Van Dyck.

Uw steun voor de Prijs Vrijzinnig Humanisme 2023

Zoals bij de vorige edities kunt u de Prijs Vrijzinnig Humanisme steunen uit sympathie voor de laureaten en voor het vrijzinnig-humanistische gedachtegoed. U kunt dit doen door toe te treden tot het erecomité met een fiscaal aftrekbare gift. U kunt ook een kunstwerk aankopen dat speciaal werd gemaakt ter gelegenheid van deze editie van de Prijs.

Gift en erecomité

U kunt toetreden tot het erecomité door voor 15 mei 2023 € 40 of meer te storten op rekening BE98 0017 2195 3393, met vermelding 'Gift PVH 2023'. U ontvangt hiervoor een fiscaal attest.

Kunstwerk Colin Waeghe

U kunt ook intekenen op de exclusieve zeefdruk 'Swan(s) (Thank you for tomorrow Patsy)', van Colin Waeghe (gelimiteerde oplage van 111 exemplaren). De zeefdrukken, lithografieën en prints voor de Prijs Vrijzinnig Humanisme zijn ware collector’s items, snel intekenen is dus de boodschap!

Voor de print stort u € 99 op rekening BE98 0017 2195 3393, met vermelding 'Kunstwerk PVH 2023'.

Het kunstwerk kan worden afgehaald op het secretariaat van het Humanistisch Verbond in Antwerpen, of tijdens de uitreiking van de Prijs in Brussel op 21 juni 2023.

Programmaboek

Als u toetreedt tot het erecomité en/of een kunstwerk aankoopt, wordt u vermeld in het programmaboek (een bijzondere editie van het in 2023 volledig vernieuwde magazine Het Vrije Woord), tenzij u dit anders verkiest. Gelieve ons te laten weten hoe u graag vermeld wordt en bezorg uw gegevens (naam, voornaam, eventueel titel en functie) via [email protected], T 03 233 70 32.

Info en inschrijvingen

U kunt inschrijven via deze link. Bekijk hier de e-flyer. Meer info: [email protected], T 03 233 70 32 (tijdens kantooruren).

Dank!

Het Humanistisch Verbond dankt u voor uw belangstelling en uw erg gewaardeerde steun! We verwelkomen u graag in Brussel op 21 juni 2023.


Keer terug