Vernissage: Human Playground -Why we play

Op locatie
  • Datum: Zaterdag 19 augustus 2023 20:00
  • Regio: Antwerpen
  • Locatie: Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen
  • Type: Tentoonstelling
  • Organisator: Humanistisch Verbond Nationaal
  • Partner: Onze-Lieve-Vrouwekathedraal & Human Playground

Fotografe Hannelore Vandenbussche stelt voor het eerst haar fantastische fotoreeks ‘Human Playground – Why We Play’ tentoon in de Antwerpse
Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, van 20 augustus 2023 tot en met 5 november 2023. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Kathedraal en het Humanistisch Verbond, een uniek partnerschap dat de universele, humanistische boodschap van menselijke verbondenheid, samenhorigheid, moed en emancipatie in de verf zet.

In Human Playground brengt Hannelore Vandenbussche de meest bijzondere sporten ter wereld in beeld in een multimediaal project. Ze reisde de wereld af om sport en spel in al hun vormen en op de meest indrukwekkende speelvelden ter wereld te fotograferen, en de verhalen vast te leggen in adembenemende portretten.
Sinds september 2022 is de gelijknamige docuserie ook op Netflix te bekijken.
Voor de serie wist de fotografe acteur Idris Elba te overtuigen om mee te stappen in het unieke project.
De tentoonstelling, een indrukwekkend fotoboek en de Netflix-serie vormen samen een visuele verzameling van verhalen over de fascinerende manieren waarop mensen van verschillende culturen, achtergronden en levensbeschouwingen spel ervaren. 31 uiteenlopende sporten uit 22 landen (waaronder België) worden in Human Playground op de meest verbluffende manier in beeld gebracht.

Voor de vernissage vragen we om op voorhand in te schrijven. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Bekijk hier de uitgebreide e-flyer.


Keer terug