Het Vrije Woord
Geschreven door Magda Heeffer
  • 3562 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

17 december 2018 Born in Brussels
Jaarlijks worden meer dan 23.000 kinderen geboren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Meer dan een derde van hen komt in een kwetsbaar gezin terecht. Vaak krijgen kwetsbare zwangere vrouwen tijdens hun zwangerschap niet de zorg die ze nodig hebben. Dat heeft gevolgen voor hun gezondheid, maar ook voor die van hun ongeboren kinderen. Daarom vroeg minister van Volksgezondheid Maggie De Block om het project ‘Born in Brussels’ op te starten. “Ik draag dit nieuwe project een warm hart toe. Zorgen voor zwangere vrouwen is zorgen voor de toekomst van hun kinderen. Als maatschappij moeten we moeders en kinderen ondersteunen zodat ze kansen krijgen die ze verdienen.”
In het kader van ‘Born in Brussels’ zullen de meest kwetsbare zwangere vrouwen gedetecteerd worden. Prof. Dr Katrien Beeckman en de Vrije Universiteit Brussel werkten daartoe een wetenschappelijk onderbouwd screeningsinstrument uit. De bedoeling is dat alle Brusselse instellingen die actief zijn rond sociaal beleid, moeder- en kindzorg en armoedebestrijding dit instrument gebruiken om zo de meest kwetsbare zwangere vrouwen naar de zorg te leiden die ze nodig hebben. De betrokken zorgverleners zullen ook één netwerk vormen om deze doelgroep samen zo goed mogelijk op te vangen.
Het project wordt eerst opgestart in de gemeenten van Brussel waar de nood het hoogst is: Stad Brussel, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Anderlecht en Koekelberg.
Meer info? Professor Katrien Beeckman (VUB): +32 486 74 15 44
Het Vrije Woord
Cultuurwetenschapper MA
_Magda Heeffer Boekenrubriek Humanistisch Verbond
Meer van Magda Heeffer

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws