Het Vrije Woord
Geschreven door Humanistisch Verbond
  • 2970 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

27 maart 2020 Beste organisatoren van Lentefeesten en Feesten Vrijzinnige Jeugd
Net geen twee weken geleden adviseerden we jullie om alle feesten gepland in de periode vanaf toen (11 maart) tot het einde van de paasvakantie (dus tot en met 19 april) niet te laten doorgaan. Zoals jullie allen weten is de situatie inmiddels nog ingrijpend geëvolueerd en zijn de terechte maatregelen opgelegd door de overheid nog aanzienlijk verscherpt.
In deze context, om de onzekerheid bij de organisatoren weg te nemen en vooral omwille van de bekommernis voor de gezondheid van onze kinderen en van ons allen, lijkt ons een algemeen en definitief uitstel van alle feesten in dit voorjaar (inbegrepen de zomermaanden) de enige verstandige optie. Wij beseffen allemaal dat dit voor velen – in de eerste plaats de kinderen, maar ook de ouders en familieleden en de vele organiserende vrijwilligers – een grote teleurstelling is, maar het zou onverantwoord zijn om de komende maanden onnodige risico's te nemen door mensen in groepsverband te laten samenkomen (wat trouwens ook verboden is).
We herhalen daarbij onze vraag aan de organiserende afdelingen/feestcomités om alles in het werk te stellen om annuleringskosten zo laag mogelijk te houden en indien mogelijk te vermijden. Indien kosten toch onvermijdelijk blijken en niet verhaald kunnen worden op de verzekeraar, dan kan er zoals eerder gezegd een beroep worden gedaan op de IMD's die bereid zijn om die kosten in voorkomend geval ten laste te nemen. Het spreekt voor zich dat alle aanvragen tot recuperatie van die annuleringskosten dan gestaafd moet worden met de nodige bewijsstukken.
Met het Humanistisch Verbond en deMens.nu onderzoeken we verder op welke manier we de feestelingen die dit voorjaar uit de boot vallen volgend schooljaar opnieuw kunnen laten aansluiten en ook wat we na de zomer (als de crisis hopelijk bedwongen is) alsnog kunnen aanbieden aan onze 12-jarigen die immers het nieuwe schooljaar in een andere schoolomgeving zullen terechtkomen. Er wordt ook nagedacht over de mogelijkheid om nog op kortere termijn een 'virtueel alternatief' voor de feesten te ontwikkelen.
We betreuren deze noodzakelijke beslissing samen met jullie allen, en we proberen er in ieder geval ook samen met jullie, de kinderen en alle betrokkenen alsnog het beste van te maken. Wij danken jullie ook voor jullie begrip en jullie grote inzet in deze moeilijke omstandigheden. En aarzel zeker niet om ons te contacteren indien jullie hierover verdere vragen zouden hebben.
Vanwege de teams en directies van het Humanistisch Verbond en deMens.nu

Lees hier ook het advies van deMens.nu.
Het Vrije Woord
-
_Humanistisch Verbond -
Meer van Humanistisch Verbond

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws