Grijze Geuzen
Geschreven door Ingrid Pauwels
  • 1276 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

15 juni 2020 In de ban van corona ...
Dat het coronavirus heel de wereld in zijn greep heeft, dat weten we nu ondertussen wel allemaal. De beperkingen op economisch en sociaal vlak zijn niet mis te verstaan. Maar het is niet allemaal kommer en kwel.
Door al die toestanden ontdek je soms hoe mensen met mekaar begaan zijn, zonder het zelf te beseffen. Mensen uit mijn straat komen regelmatig een praatje maken aan de deur en vragen of ik misschien iets nodig heb van de winkel. Anderen dan weer komen aan mijn poortje staan wanneer ik in de tuin werk en doen een babbeltje. Op 1 mei kreeg ik van mijn buurvrouw een mooi boeket meiklokjes. Heel de living werd gevuld met de geur van de meiklokjes en als ik er naar keek, maakte het me blij. Een dame wat verder in de straat bracht me een doos blauwe plastiek handschoenen, want zei ze, 'jij kunt niet voorzichtig genoeg zijn'.
Ik ben die mensen met andere ogen gaan bekijken. Het zijn niet alleen "goeiedag"-mensen meer.
Ook via de telefoon houden velen contact. Sms'en, een mopje, een filmpje of gewoon een praatje, het hoort er allemaal bij en ik vind dat aangenaam en welkom. Ik ben alleen, maar ik ben niet eenzaam. Ik zie mijn kleinkinderen bijna elke dag, wanneer ze met de step of hun skatebord door de straat rijden en op de raam tikken of aanbellen, zodat oma opendoet voor een babbel, want een knuffel, dat mag niet. Ze moeten niet naar school, dus zie ik ze nu meer dan vroeger.
Natuurlijk ga ik ook blij zijn als we ooit weer 'normaal' met mekaar mogen omgaan. Vroeg of laat verdwijnt immers die onzichtbare vijand. We geven de moed niet op, want na regen komt toch zonneschijn, dus laat ons met z'n allen uitkijken naar een beter 2021.
Met dank aan allen die mij door deze periode helpen.
Grijze Geuzen
Ingrid Pauwels is lid van de Grijze Geuzen Waasland. Zij is de weduwe van Michel Van Esbroeck, de voorzitter van VC 't Fakkeltje die in 2019 is overleden.
_Ingrid Pauwels -
Meer van Ingrid Pauwels

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws