Het Vrije Woord
Geschreven door Humanistisch Verbond
  • 1146 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

7 september 2022 Neem deel aan de Refugee Walk 2022, op 25 september!
Treed in de voetsporen van vluchtelingen, wandel mee uit solidariteit en zamel geld in voor mensen op de vlucht.
Als humanisten staan wij eensgezind achter de hartverwarmende solidariteit met de Oekraïense vluchtelingen.
Maar we staan ook achter de vluchtelingen die in de opvangcentra bang wachten op de goede papieren, achter de vluchtelingen die proberen te overleven in het Maximiliaanpark of in de jungle van Calais.
Omdat we allemaal mensen zijn die een goed leven willen, voor onszelf en voor onze kinderen. Het is een van de basisprincipes die ons verenigen. Dit willen we uitdragen.
Daarom roepen we onze afdelingen, leden en sypathisanten op om massaal mee te doen met de Refugee Walk. Je stapt samen een tocht, je kan kiezen waar en hoeveel kilometer je wandelt en ondertussen zamel je geld in om de organisaties die vluchtelingen ondersteunen te helpen. Je toont je solidariteit en wat humanisme betekent in de realiteit.
Je vindt alle info op de website www.refugeewalk.be. Noteer 25 september dus met stip in de agenda.
Hieronder vind je een overzicht van de Humanistisch Verbond-teams per provincie.
_Antwerpen
Omdat de Refugee Walk dit jaar in Antwerpen doorgaat, doen we in deze provincie een extra inspanning en zijn we met twee teams vertegenwoordigd. Een voor de gevorderde en jonge stappers en een team voor iedereen die tien kilometer aankan, op een rustig tempo, vandaar de naam HV Untrained.
_Oost-Vlaanderen
Het startpunt van de wandeling zal Gent zijn, de route moet nog uitgestippeld worden (maar zal niet meer bedragen dan tien kilometer). Inschrijven kan via deze link

Wil je liever met jouw eigen afdeling deelnemen, los van het team van Humanistisch Verbond Oost-Vlaanderen, dan kan dat natuurlijk ook. Hoe meer teams onder de vlag van het Humanistisch Verbond deelnemen, hoe zichtbaarder we zijn. Je vindt alle info en inspiratie hier.
_West-Vlaanderen
De wandeling zal om 14 uur van start gaan aan De Valkaart, A. Rodenbachstraat 42 te Oostkamp. We wandelen naar Steenbrugge en keren via de Westdijk van het Kanaal Brugge-Gent terug naar de Warandeputten. Die wandeling bedraagt een kleine tien kilometer. Voor wie een kortere afstand verkiest, is er een alternatieve route (Valkaart-Warandeputten via Stationstraat/Moerbruggestraat en eventueel nog een stukje Westdijk).

Wil je graag meestappen met het team West-Vlaanderen? Inschrijven kan via deze link.

Wil je liever met jouw afdeling meestappen in de eigen regio, los van het West-Vlaamse team, dan kan dat natuurlijk ook. Hoe meer teams onder de vlag van het Humanistisch Verbond deelnemen, hoe zichtbaarder we zijn. Alle info en inspiratie vind je hier.
Het Vrije Woord
-
_Humanistisch Verbond -
Meer van Humanistisch Verbond

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws