De Gedachtestreep
Geschreven door Humanistisch Verbond
  • 1715 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

20 oktober 2022 De Gedachtestreep – Aflevering 15: Bram Vervliet, 'Waarom we bang zijn'
Johan Braeckman spreekt met Bram Vervliet, over zijn boek 'Waarom we bang zijn' (Pelckmans Uitgevers, 2022).
De Gedachtestreep – Aflevering 15: Bram Vervliet, 'Waarom we bang zijn'
Klik hier om de aflevering op YouTube te bekijken.
_Over het boek

'The only thing we have to fear is fear itself.' President Franklin Roosevelt sprak deze legendarische woorden uit in 1933. Bijna een eeuw later zijn ze actueler dan ooit. Het lijkt alsof de mens alsmaar banger wordt – maar is dat echt wel zo?
'Vrij van vrees' leven behoort tot de universele rechten van de mens. Leven in een wereld zonder angst. Maar dat lijkt haast een onmogelijke opdracht als je denkt aan de vele problemen die je elke dag opnieuw in de kranten leest. Doden in het verkeer, de stijgende burn-outcijfers, een besmettelijk virus of hoogoplopende spanningen tussen wereldmachten … Onze wereld lijkt steeds onveiliger te worden. Maar klopt dat wel? Zijn er redenen tot paniek? Moeten we bang worden?
Bram Vervliet is overtuigd van niet, maar hij ziet wel hoe angst meer en meer binnensluipt in onze maatschappij, in onze levens en onze geest. Waar komt die angst vandaan? Wat bedoelen we wanneer we zeggen dat we bang zijn? En zijn die angsten aangeboren of aangeleerd?
Een grondige analyse van angst en hoe angst werkt dringt zich op. Om zo hoopvol en vrij van vrees de toekomst tegemoet te gaan. Waarom we bang zijn is een positief en hoopvol boek om onze wereld beter te begrijpen.
_Over de auteur
Bram Vervliet
Bram Vervliet is hoofddocent psychologie aan de KU Leuven.
_En meer
  • Lees hier meer over De Gedachtestreep.
De Gedachtestreep
-
_Humanistisch Verbond -
Meer van Humanistisch Verbond

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws