Vrijzinnige Vrouwen
Geschreven door Humanistisch Verbond
  • 1863 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

14 februari 2021 Leen Dendievel en Jacinta De Roeck in gesprek over 'Georges & Rita'
In haar roman 'Georges & Rita' vertelt Leen Dendievel het verhaal van een echtpaar dat samen voor euthanasie kiest. Jacinta De Roeck interviewt Leen over haar roman en peilt naar het waarom om een verhaal over zelfbeschikking te schrijven en hoe liefde een halve eeuw kon duren tot het bitterzoete einde.
_Leen Dendievel en Jacinta De Roeck in gesprek over 'Georges & Rita'
Leen Dendievel en Jacinta De Roeck in gesprek over 'Georges & Rita'
_Leen Dendievel
Leen Dendievel is actrice, bekend van theater en televisie. In 2014 studeerde ze af als assistente in de psychologie. Leen debuteerde in 2016 met HARD, over liefdesverdriet. Twee jaar later volgde ASEM, over angsten. Van haar boeken zijn reeds meer dan 20 000 exemplaren verkocht. Georges & Rita is haar eerste roman.
_Jacinta De Roeck
Jacinta De Roeck legde zich als senator (1999-2007) vooral toe op de medisch ethische thema's. Ze ligt mee aan de basis van de huidige euthanasiewet. 
Tussen 2009 en 2014 was Jacinta directeur van het Humanistisch Verbond, ze liet echter de ethische thema's niet los. 
Jacinta was betrokken bij de oprichting van LEIF (LevensEinde InformatieForum) en nam het initiatief (2010) om in de provincie en de stad Antwerpen een LEIFpunt op te richten, LEIF Antwerpen. 
Sindsdien is ze bestuurder en een van de vrijwilligers bij LEIF Antwerpen. Vanuit deze ervaringsexpertise is ze ook effectief lid van de Federale Controle- en Evaluatiecommissie Euthanasie (FCEE).
_Georges & Rita
Georges & Rita, Leen Dendievel, Horizon, 2020, 94 p., ISBN 9789464100211, € 22,99
Dit interview werd coronaproof opgenomen, met slechts twee personen in de ruimte, met voldoende afstand tussen hen, en een onbemande camera.
Vrijzinnige Vrouwen
-
_Humanistisch Verbond -
Meer van Humanistisch Verbond

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws