Khaled Hosseini
Els Meelker
fictie
  • 3144 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

Waardering

21 november 2018 Bede aan de zee
Iedereen kent natuurlijk de schrijver Khaled Hosseini, bekend van onder andere ‘De vliegeraar’. Hij is behalve schrijver ook vertegenwoordiger voor de United Nations High Commissioner for Refugees en oprichter van de Khaled Foundation.
Deze uitgave is geschreven naar aanleiding van de verdrinkingsdood van de 3-jarige Syrische vluchteling in september 2015. Iedereen herinnert zich de beelden van het kleine lichaampje, levenloos op een Turks strand. De opbrengst van dit boek gaat naar UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Beschouw dus je aankoop als een gift om vluchtelingen te helpen.
Het boek is eigenlijk een monoloog of brief van een vader aan zijn jonge zoon. De vader beschrijft hoe hun land veranderde door oorlog, en dat zij moesten vluchten over de zee. De vader bidt met heel zijn hart dat de zee weet hoe kostbaar zijn zoon is. Het verhaal heeft een open einde.
De tekst zélf is poëtisch en beeldrijk. Het boek is ook prachtig uitgegeven - met harde kaft, diepblauwe schutbladen en hele mooie illustraties in waterverf.
Het werk is bedoeld voor alle leeftijden. Je kan het voorlezen aan je kinderen, maar het kan ook gebruikt worden in een klas om de vluchtelingenproblematiek bespreekbaar te maken. Of je leest het als volwassene die misschien zelf een gezin heeft en beseft hoe erg het is om mogelijk je naasten te verliezen.
Een beklijvend boek.
Khaled Hosseini
Els Meelker
fictie
recensent
_Els Meelker recensent
Meer van Els Meelker

_Van zelfde auteur

_Nieuwste recensies

Bekijk alle nieuwe recensies