Inge Rylant
Gerda Sterk
Non-fictie
  • 409 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

Waardering

27 februari 2023 Mijn eerste doosje vol vormen
Uit onderzoek blijkt dat kinderen op latere leeftijd een grotere woordenschat hebben als ouderen regelmatig met hen praten. Met dit heel mooi vorm gegeven doosje kunnen kinderen en (groot)ouders aan de slag!
Leren en spelen
De bedoeling is duidelijk: vanaf 1 jaar kan een kind - eventueel op de schoot van de volwassene - één van de vier boekjes in de doos vastpakken en leren wat een cirkel, een vierkant, een driehoek en een halve cirkel is.
In het boekje ziet het tekeningen die de voorgestelde vorm in het dagelijkse leven weergeven. Nog mooier is het dat op de linkerkant bv. een uil met grote (ronde) ogen naar je kijkt, die je op de rechterkant in de boom terugvindt.  Het kind wordt aangemoedigd om de verbanden te zien. De ronde zwemband zie je drijven in het ronde zwembad, dat vanuit de lucht gezien is. Dat perspectief vormt een andere uitdaging voor het kind.
Ronde uil in een ronde boom
De vormen en de kleuren zijn tot hun essentie teruggebracht, al zien een potlood, een boom of een vis er wat anders uit dan in het echt. De afbeeldingen zijn gestileerd, eenvoudig en duidelijk zodat een kind van 1 jaar er iets aan heeft. Ik ben zeker dat het kind zal genieten om samen te spelen met degene die de vormen kent en dat kan ook een zusje of een broertje zijn.

De doos is kleurrijk, oogt prettig en alles is stevig gekartonneerd om gebruik door kinderen te overleven. Spelen, verbeelding gebruiken en leren worden in elk geval aangemoedigd.

Een mooi cadeautje dat je op de geboortelijst kan zetten!

Gerda Sterk
Inge Rylant (1987) is een illustrator en printontwerper, gevestigd in Antwerpen. Ze omschrijft haar werk als uitgepuurde illustraties en vormen, ontdaan van alle onnodige details. Ze reduceert objecten tot hun fundamentele elementen: kleur en compositie. De inspiratie voor deze serie werken? Inge kijkt graag naar natuurdocumentaires en werkt ook aan een boek over vogels. Ze houdt gewoon van vogels tekenen omdat ze intrigerend, speels en kleurrijk zijn.

Inge Rylant
Gerda Sterk
Non-fictie
Lid van Humanistisch Verbond, VJV, SKEPP
_Gerda Sterk - Recensent
Meer van Gerda Sterk

_Van zelfde auteur

_Nieuwste recensies

Bekijk alle nieuwe recensies