De Gedachtestreep
Geschreven door Humanistisch Verbond
  • 1046 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

24 april 2023 De Gedachtestreep – Aflevering 25: Ann Dooms, 'Wiskunde'
Johan Braeckman spreekt met Ann Dooms, over haar boek 'Wiskunde. Een wandeling in de wonderlijke wereld van de mathematica' (Borgerhoff & Lamberigts, 2021).
De Gedachtestreep – Aflevering 25: Ann Dooms, 'Wiskunde'
Klik hier om de aflevering op YouTube te bekijken.
_Over het boek

Voor een kind staat wiskunde meestal gelijk aan rekenen, terwijl een tiener denkt aan worstelen met driehoeksmeetkunde en vergelijkingen. Volwassenen hebben dan weer vaak het gevoel 'waar was al die wiskunde op school goed voor?'.
Wiskunde is echter het, vaak onzichtbaar, kloppend hart in heel wat zaken uit ons dagelijkse leven. Professor Ann Dooms wil de kracht en schoonheid van wiskunde graag met het grote publiek delen en presenteert in dit boek een smakelijk buffet van wat wiskunde te bieden heeft: van eeuwige waarheid tot computers, van tellen op de vingers tot rondsurfen op Netflix en Google, van kijken in de spiegel tot bellen en betalen met je gsm, van turen naar de sterrenhemel tot het nemen van een selfie en van games tot artificiële intelligentie.
Je zal verbijsterd zijn hoe de auteur erin slaagt om logica, limieten, irrationale getallen, vergelijkingen, afgeleiden, integralen en kansen een geheel nieuw leven te geven!
_Over de auteur
Ann Dooms
Ann Dooms studeerde wiskunde aan de VUB en schopte het tot professor. Ze leidt de onderzoeksgroep Digital Mathematics aan de Vrije Universiteit Brussel en is gespecialiseerd in data science, artificiële intelligentie en cybercriminaliteit.
_En verder
  • Lees hier meer over De Gedachtestreep.
De Gedachtestreep
-
_Humanistisch Verbond -
Meer van Humanistisch Verbond

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws