Kwintessens
Geschreven door Humanistisch Verbond
  • 7766 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

14 mei 2019 Eerste Kwintessens-cahier: 'De school van het vrije denken'
In samenwerking met Uitgeverij ASP/VUBPRESS lanceren Kwintessens en Humanistisch Verbond een nieuwe publicatiereeks die de rijkdom en de veelzijdigheid van het humanistische gedachtegoed illustreert. Als eerste Kwintessens-cahier verscheen het essay 'De school van het vrije denken. Een humanistische visie op het Vlaamse onderwijs', van Kwintessens-lid Jimmy Koppen, doctor in de geschiedenis en raadgever onderwijs.
De flaptekst vermeldt het volgende:

'Voor een humanist heeft het onderwijs als doel om kritische burgers te vormen. Deze zullen hun plaats innemen in de superdiverse samenleving van vandaag en morgen. Maar is dit een realistische verwachting?

Vrijzinnig humanist Jimmy Koppen gaat in dit essay dieper in op allerhande vragen en bezorgdheden. Bestaat er iets als een ideale school? Hoe garanderen we gelijke onderwijskansen, ongeacht herkomst en sociaal-economische achtergrond van leerlingen? Wat kunnen we nog vragen aan onze leerkrachten en waar botsen we op grenzen? Bestaat onderwijsvrijheid nog? En wat doen we met al die onheilsberichten die opduiken in media en onderzoeksrapporten?

Een humanist kan niet langs de zijlijn toekijken. Hij of zij moet zich mengen in het debat over onderwijs en standpunten innemen die het ideologische, het economische en levensbeschouwelijke overstijgen.

De school van het vrije denken bekijkt het Vlaamse onderwijs met een humanistische blik, wars van politieke denkkaders.'
'De school van het vrije denken. Een humanistische visie op het Vlaamse onderwijs'
_Gegevens publicatie:
  • paperback, 15 x 22 cm, 173 pp.
  • ISBN 978905718841
  • verkoopprijs (zonder korting: € 18,95 (incl. verzending)
_Bestellingen:
U kunt het boek bestellen via de website van Uitgeverij ASP/VUBPRESS. Leden van het Humanistisch Verbond en lezers van deze website kunnen het werk bestellen met een korting van 15%: daarvoor vult u eenvoudig bij uw bestelling de kortingscode HVV15 in.
Kwintessens
-
_Humanistisch Verbond -
Meer van Humanistisch Verbond

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws