Ecotips
Geschreven door Youth en Students for Climate Antwerpen
  • 1541 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

16 mei 2019 Mobilisatie Global Strike For Future
Beste bezorgde burger, 548 steden, 83 landen, 1 planeet: op 24 mei 2019 staken we opnieuw om politieke actie te eisen voor een beter klimaat. Antwerpen is erbij. Jullie ook?
De reden voor deze nieuwe, grootschalige, zelfs globale mobilisatie is duidelijk. Al bijna twintig weken komen jongeren in groten getale op straat om aandacht te vragen voor de opwarming. Daarnaast zijn de wetenschappelijke bewijzen overduidelijk en voelen én zien we in België nu al de gevolgen van de stijgende temperaturen.
Een doortastend politiek antwoord blijft echter volledig uit. Concrete plannen voor een effectief, ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid zien we niet. Nog steeds niet. En dat terwijl nietsdoen ons meer geld zal kosten dan het probleem aanpakken. Dat zet de toekomst van onze jongeren danig op het spel, terwijl de klok tikt.
Een nieuw en luid signaal is daarom opnieuw nodig – en we hebben iedereen nodig om dit signaal zo luid mogelijk te laten klinken, vooral omdat deze globale stakingsdag zo vlak voor de verkiezingen valt.
Om iedereen de kans te geven deel te nemen, zal er in Antwerpen een korte mars – enkel in de voormiddag – georganiseerd worden. We vertrekken op het Theaterplein en eindigen op het Astridplein. Iedereen die zin heeft, kan daarna naar Brussel trekken voor een aansluitende manifestatie. Meer informatie vind je op Facebook.
We rekenen echt op massale aanwezigheid van alle burgers, jong en oud. Deze laatste mars voor de verkiezingen moet de luidste en krachtigste mars in Antwerpen worden die er al geweest is. Deze editie moet fenomenaal worden.
Alvast hartelijk dank voor de hulp en om dit bericht massaal te verspreiden onder vrienden, familie, buren, collega's ...
Mobilisatie Global Strike 24 mei 2019 Antwerpen
Een organisatie en oproep van Youth en Students for Climate Antwerpen, in samenwerking met Ademloos, Straten-Generaal, Ringland, Grootouders voor het klimaat België, UAntwerp Climate Team, Citizen Spring, Climaxi, Hart boven hard, Tractie, Klimaatrobuust Sint-Andries, Commons Lab Antwerpen, Teachers for Climate Antwerpen, Scientists4Climate, Fameus, Filter café Filtré en Youth for Climate Supporters
Ecotips
-
_Youth en Students for Climate Antwerpen -
Meer van Youth en Students for Climate Antwerpen

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws