Ecotips
Geschreven door Sien Simoens
  • 2201 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

28 mei 2021 Parken bezoeken – RIP Dag van het Park
Tot enkele jaren terug organiseerde de overheid samen met gemeentes en tal van instanties de Dag van het Park. Deze viel op de laatste zondag in mei.
Sinds 2017 bestaat de officiële Dag van het Park in België niet meer, omdat het Agentschap Natuur en Bos ervoor koos te focussen op de Week van het Bos. Deze valt echter in het najaar.
Affichevoorbeeld Dag van het Park uit 2001
Toch is dit – het is tenslotte lente! - een leuke aangelegenheid om als stadsbewoner of dorpeling even na te gaan wat jouw regio te bieden heeft. En daarna ten volle te genieten, of het nu is van de fraaie lokale stadsparken of de bekendere parken of domeinen die ons land rijk is.
Groepsactiviteiten worden dan wel niet meer georganiseerd – geen demonstraties, voorstellingen of muziekoptredens (gezien Corona toch ingeperkt) – je kan nog altijd zelf op een bankje of in het gras neervleien met de krant of een goed boek, de kinderen of kleinkinderen meenemen voor een wandeling, een buitenspel houden met enkele vrienden, ...
De essentie van de campagne draaide om plezier in de natuur. Of je dit nu educatief (leren over de planten en bloemen, de bomen,…), recreatief, of actief (met de fiets of step op de parkwegels, het meer op in een bootje,…) invult, de keuze is aan jou en helemaal vrij!
None
_Genieten van openbaar groen, buurtnatuur en parken
De mooiste en beste parken hebben aangename wandelpaden, informatieve borden over de beplanting, aparte, rustigere zones die ideaal zijn voor een balspel of om bijvoorbeeld te picknicken. En vele kleine en grote stads- of stadsrandparken zijn uiteraard ingericht met tal van extra´s: speeltuigen voor de jongsten, leuke bruggetjes over de vijvers en waters, misschien een dierenpark, een petanquebaan,…

Er zijn ook verschillende soorten parken: gesitueerd rond kastelen, beelden- of kunstparken, erfgoedgerichte parken,… - klein en groot.

Sommige parken zijn ware groenzones en ideaal om op adem te komen en te ontspannen – groot genoeg zodat het niet te druk wordt en geschikt om meerdere uren of zelfs een hele dag in te spenderen.
Enkele tips nodig om er op uit te trekken?
Ecotips
educatief medewerker Humanistisch Verbond (nationaal)
_Sien Simoens Educatief medewerker
Meer van Sien Simoens

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws