De Gedachtestreep
Geschreven door Humanistisch Verbond
  • 1539 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

14 september 2022 De Gedachtestreep – Aflevering 13: Erno Eskens, 'Denkers en dwalers'
Johan Braeckman spreekt met Erno Eskens, over zijn boek 'Denkers en dwalers' (ISVW Uitgevers, 2022).
De Gedachtestreep – Aflevering 13: Erno Eskens, 'Denkers en dwalers'
Klik hier om de aflevering op YouTube te bekijken.
_Over het boek

'Ontdek de filosofische traditie van de Lage Landen'
In Denkers en dwalers beschrijft Erno Eskens de geschiedenis van de filosofie in de Lage Landen. Hij haalt briljante geesten naar voren, maar heeft ook oog voor klungelaars, dwaallichten en foute denkers. Want ook zij spelen een rol in de ontwikkeling van het denken en in onze geschiedenis.
Ook vernieuwend aan dit vlot geschreven overzichtswerk is de aandacht voor onderdrukte denkers. Vrouwelijke filosofen, autodidacten, literaire denkers en denkers uit de voormalige koloniën krijgen eindelijk een plaats op het podium van de geschiedschrijving. Zo staan algemeen bekende denkers als Erasmus, Descartes en Spinoza zij aan zij met Anna Maria van Schurman, Clara Wichmann en Tan Malaka.
Een boek vol anekdotes, baanbrekende gedachtes, knotsgekke ideeën en vrolijke waarheden dat elke filosofieliefhebber graag aan de boekenkast toevoegt.
_Over de auteur
Erno Eskens
Erno Eskens is filosoof en politicoloog. Hij promoveerde aan de Universiteit Leiden op het proefschrift Een beestachtige geschiedenis van de filosofie. Hij is medeoprichter van Filosofie Magazine, Stichting Maand van de Filosofie, filosofisch café Felix & Sofie en het digitale tijdschrift iFilosofie. Hij is uitgever filosofie en wetenschap bij Noordboek.
_En meer
  • Lees hier meer over De Gedachtestreep.
De Gedachtestreep
-
_Humanistisch Verbond -
Meer van Humanistisch Verbond

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws