Elizabeth Foley en Beth Coates
Els Meelker
Non-fictie
  • 2716 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

Waardering

7 mei 2019 Wat zou Cleopatra doen? Levenslessen van 50 uitzonderlijke vrouwen.
Dit boek is ontstaan omdat de auteurs vonden dat vrouwen onderbelicht zijn in de wereldgeschiedenis. Zij beschrijven 50 heroïsche vrouwen die ons een belangrijke levensles te vertellen hebben.
In 3-4 bladzijden wordt in het zeer kort telkens hun verhaal geschetst, met daarbij een concluderende wijsheid. Daardoor kun je dit boek op twee manieren lezen.
Je wil misschien iets meer weten over een bijzondere vrouw, zoals Enheduanna (ca. 2300 v. Chr.), Boudicca (?-63 n. Chr.), Ada Lovelace (1815-1852), Maria van Reigersberch (1589-1653) of Annie M. G. Schmidt (1911-1995).
Dan laat dit boek je zeker kennismaken met tal van zeer uiteenlopende, inspirerende vrouwen.
Of misschien heb je eerder wat raad nodig bij een probleem. Zoals: opkomen voor jezelf, niet per se kinderen krijgen, je balans vinden tussen werk en privé, je verdriet te boven komen, of hoe je kan omgaan met roddels.
Het is immers altijd heilzaam om te weten hoe andere mensen moeilijkheden weten te trotseren.
De auteurs hebben hun best gedaan om een diverse selectie te maken van bekende, maar ook minder bekende vrouwen afkomstig uit verschillende landen en tijdperken.
De levensverhalen zijn tevens vlot en luchtig beschreven. Maar deze verhalen zijn ook erg kort, en dat is wel een beetje jammer. Want hierdoor blijf je soms wat op je honger zitten.
Gelukkig vind je achteraan wel een lijst met leestips/boeken, voor de lezers die zich verder willen verdiepen.
Dit boek is meer een bladerboek dan een leesboek. Iets dat je af en toe vastpakt om weer wat slimmer te worden. Kortom, een interessant en leuk boek zonder grote diepgang. Ideaal om cadeau te doen. Els Meelker
Elizabeth Foley en Beth Coates
Els Meelker
Non-fictie
recensent
_Els Meelker recensent
Meer van Els Meelker

_Van zelfde auteur

_Nieuwste recensies

Bekijk alle nieuwe recensies