Ecotips
Geschreven door Sien Simoens
  • 1911 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

28 mei 2020 Eco-filmtip: Honeyworld
"Een documentaire over de fragiele balans tussen mens en natuur."
Het MOOOV Filmfestival, dat ieder jaar relevante en kwalitatieve films uit de hele wereld naar Vlaanderen brengt, ging dit jaar noodgedwongen digitaal zodat filmfans volledig coronaproof konden genieten van een flink pakket wereldfilms tijdens het MOOOV Filmfestival 2.0.
In deze turbulente tijden, waarin het spanningsveld tussen economische belangen en de natuur opnieuw van zich laat horen, willen we graag als kijktip de film Honeyland (2019) meegeven. Het verhaal van deze knappe productie van Tamara Kotevska en Ljubomir Stefanov is gebaseerd op het leven van Hatidze Muratova, een wilde bijenhouder in Noord-Macedonië. Haar manier van omgaan met de insecten wordt verstoord door de inmenging van een nomadenfamilie. Zij houden géén rekening met de natuur, waardoor het evenwicht verstoord raakt. Een documentaire over de fragiele balans tussen mens en natuur.
In het kader van de Week van de Bij, van 31 mei tot en met 7 juni 2020, kan je de film online bekijken op de website van MOOOV. Bekijk hier alvast de trailer.
Ecotips
educatief medewerker Humanistisch Verbond
_Sien Simoens educatief medewerker Humanistisch Verbond
Meer van Sien Simoens

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws