Ecotips
Geschreven door Sien Simoens
  • 1332 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

29 oktober 2020 Corona - Geen extra afval op straat!
Sinds de opgang en later de verplichting op mondmaskers, zien we in vele straten, langs pleinen en winkelparkings weggegooide, gedumpte maskers liggen – meestal wegwerpmaskers.
Het is begrijpelijk dat de angst voor een virus ons nonchalanter maakt en dat we sneller denken: ik ben er liever van af! Maar dit is eigenlijk een slecht excuus. Als we wat voorbereid zijn wanneer we de deur uitgaan – denk tasje of zakje voor het gebruikte masker (en eentje voor het propere wanneer we meteen de auto ingaan bijvoorbeeld) - dan hoeven we echt niet bij te dragen aan de vervuiling.
Het fenomeen is zo verbreid, dat het afval al opgepikt wordt uit onze zeeën en oceanen, wat weer erg slecht is voor alle leven in en onder water.

Weet je toch nog niet goed wat of hoe? Kijk dan hier even naar.
Tal van gemeenten plaatsten intussen ook borden om iedereen te wijzen op de regels.

Loopt het in jouw woonplaats uit de hand, en wil je bijdragen aan een propere buurt? Dan kun je met een groepje een opruimactie organiseren -  wél volgens de veiligheidsvoorschriften uiteraard.

In Nederland lanceren ze nu ook een campagne - #mondkapjegeenzwerfkapje. Met de slogan ‘Maak van je mondkapje geen zwerfkapje’ doen Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation een oproep aan alle Nederlanders om gebruikte mondkapjes in de afvalbak te gooien.
Ecotips
educatief medewerker Humanistisch Verbond
_Sien Simoens educatief medewerker Humanistisch Verbond
Meer van Sien Simoens

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws