Benji Davis
Gerda Sterk
fictie
  • 433 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

Waardering

3 augustus 2023 De grote kleine walvis
Davis had veel succes met zijn debuut "De kleine walvis". Dit boek is een vervolg en bevat tegelijk een terugblik op de geschiedenis die voorafging.
Prequel
De familie bestaat uit de vader en zijn zoontje, Boy. Ze wonen nog altijd aan zee en Boy is bevriend met een walvis. Oma is op bezoek. Het stormt en Boy kan niet slapen, dus vertelt oma een verhaaltje over hoe er ooit een meisje vriendschap sloot met een jonge walvis. Op het einde onthult ze dat zij zelf dat meisje was. Hoe het gebeurde kan je (voor)lezen in het prentenboek, maar het gaat over liefde en vriendschap, over het overwinnen van gevaar en het eindigt goed.
Mooi prentenboek
Jonge lezertjes vanaf 4 jaar of zelfs jonger zullen heel veel plezier beleven aan de mooie, grote, getekende prenten. De tekst is summier en nodigt de voorlezende uit om de fantasie de vrije loop te laten. Het verhaal is even onmogelijk als gelijk welk sprookje. Een beetje storend vond ik dat het jongetje, Boy, altijd met een vreemde muts voorgesteld wordt en oma een sjaal draagt rond het hoofd, al denk ik dat een kind het niet eens zal merken. Wat ze wél zullen zien en misschien willen tellen, zijn de katten en andere dieren die op elke bladzijde voorkomen.
Mooie, grote uitgave met een stevige kaft.

Gerda Sterk
Benji Davis
Gerda Sterk
fictie
Lid van Humanistisch Verbond, VJV, SKEPP
_Gerda Sterk - Recensent
Meer van Gerda Sterk

_Van zelfde auteur

_Nieuwste recensies

Bekijk alle nieuwe recensies