Steve Cavanagh
Gerda Sterk
fictie
  • 399 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

Waardering

1 november 2023 Advocaat van de duivel
Hebt u als lezer even genoeg van wereldverbeterende non-fictie en leest u graag een spannend rechtbankdrama, pak dan dit boek vast. Maar wees gewaarschuwd: het boek vastpakken is eenvoudig, het neerleggen is heel wat moeilijker!
In het eerste hoofdstuk leert u een door-slechte openbare aanklager kennen, die voor zijn plezier mensen op de elektrische stoel zet, of ze nu schuldig zijn of niet. Eddie Flynn is de advocaat uit New York die moet proberen om een onschuldige jongen uit de klauwen van een corrupt systeem te redden. Gelukkig heeft hij een goed team achter zich of hij zou het er zelf niet levend vanaf gebracht hebben. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven beschreven, ook vanuit dat van de psychopaten. Toch weet je pas in de laatste hoofdstukken wie de echte moordenaar is, wat het allemaal nog spannender maakt.
Racisme, doodstraf, godsdienstwaanzin
Het verhaal is af en toe behoorlijk benauwend, maar helaas zijn de beschreven toestanden niet helemaal fictief. In de zuidelijke staten van de United States is het racisme nog altijd zeer levend. In sommige staten wordt de doodstraf met de elektrische stoel nog altijd uitgevoerd. Corruptie is nergens ter wereld volledig uitgeroeid. Dat de machtshebbers hun eigen draai aan het nieuws geven, is overal nog gangbaar. Dat diepgelovige mensen in godsdienstige boeken een reden vinden om wreedheden te plegen, ook dat is helaas nog actueel.
Dit is het zesde deel van een reeks waarin de voormalige oplichter, Eddie Flynn, een uiterst moeilijke rechtszaak tot een goed einde brengt. Ik hou ook erg van de sobere humor van deze Ierse schrijver: "Het navigatiesysteem in de auto leek eerder te werken op astrologie en hoop dan op gps".

Gerda Sterk
Steve Cavanagh
Gerda Sterk
fictie
Lid van Humanistisch Verbond, VJV, SKEPP
_Gerda Sterk - Recensent
Meer van Gerda Sterk

_Van zelfde auteur

_Nieuwste recensies

Bekijk alle nieuwe recensies