Ecotips
Geschreven door Sien Simoens
  • 1362 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

7 oktober 2020 Europese campagne voor een wet die de bossen helpt sparen
Bossen voorzien ons van zuurstof, zuiveren water en zijn de thuis van miljoenen planten, dieren en inheemse volkeren. Gezonde bossen bieden een rijkdom aan biodiversiteit en beschermen ons tegen ziektes en absorberen CO2.
Toch zijn heel wat producten die we in Europa kopen, gelinkt aan de vernieling van onze bossen en regenwouden. Denk aan landbouw, veeteelt, cosmetica, meubelen,…
Europese burgers zijn zelfs de grootste verbruikers van goederen uit ontboste en gedegradeerde gebieden, namelijk palmolie, cacao en soja (gebruikt als veevoeder).
Indien we willen streven naar duurzaamheid en klimaatverandering willen tegengaan, moeten we dus halt zeggen tegen deze ontbossingsgerelateerde producten en goederen!
Europa, zo meldt WWF, is gestart met een publieksconsultatie over ontbossing. Dit kan dus de perfecte opstap zijn naar een beschermende wet.

WWF startte daarom samen met 130 Europese partners met een Europese campagne om de wet (in 2021) te kunnen realiseren. Voor een sterk signaal naar de Europese Commissie!
Laat jij mee je stem horen? Hier kun je deelnemen aan de burgerconsultatie.
Bekijk ook het verhelderende filmpje (Engelstalig).

#Together4Forests
Ecotips
educatief medewerker Humanistisch Verbond (nationaal)
_Sien Simoens Educatief medewerker
Meer van Sien Simoens

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws