Ecotips
Geschreven door Sien Simoens
  • 1272 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

15 oktober 2020 Weekendtip: Ecopolis op zondag
Het jaarlijkse duurzaamheidsevenement Ecopolis, dat intussen al toe is aan de 6de editie, gaat dit jaar grotendeels online.
Op zondag 18 oktober staan tal van experts, auteurs, en “middenvelders” garant voor een boeiende dag over de actualiteit.
Onder de titel “Against nature” worden fundamentele en prangende vragen behandeld over klimaatbeleid, klimaatrechtvaardigheid, groenere steden, de invloed van de pandemie,…
Hoelang zagen we nog aan de tak waarop we zitten? Of gooien we het roer om? Hoe kunnen we onze verhouding met de natuur herstellen? Welke transities in de stad, op het land en in de politiek zijn nodig voor een samenleving die mens en natuur respecteert?
Sprekers van dienst zijn bijvoorbeeld Koen Vanmechelen, Lisa Tostado, Hans Van Dyck, Myriam Dumortier en Warda El-Kaddouri.

Het slotdebat om 17 u behandelt de vraag van de Franse denker Bruno Latour: Waar kunnen we landen? Hoe kunnen we ons terug ‘gronden’ en zorgen voor onze leefomgeving, terwijl we open staan voor de wereld?
Het programma dat was voorzien voor Brussel (Kaaitheater) en Genk (Labiomista) kun je online volgen via livestream.

Voor info zie de Ecopolis website.
Voor tickets (5€) zie de website van het Kaaitheater.

Ecopolis is een organisatie door tal van partners (Triodos Bank, Brussels Academy, Vormingplus, Kunstenbank,…) en geniet ook de steun van de vrijzinnige koepelorganisatie deMens.nu.
Ecotips
educatief medewerker Humanistisch Verbond (nationaal)
_Sien Simoens Educatief medewerker
Meer van Sien Simoens

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws