James Patterson
Gerda Sterk
fictie
  • 1136 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

Waardering

19 mei 2022 Klopjacht. Een Alex Cross-Thriller
Vanaf het eerste hoofdstuk is het duidelijk dat dit een thriller is en dat de booswichten bezig zijn met het uitvoeren van de orders van hun gewetenloze baas.
"Pijn," zei Butler. Hij greep haar pink stevig vast en drukte zijn duim krachtig naar beneden tot hij het bot hoorde breken. Er wordt een CIA-agente gemarteld tot ze geheimen prijs geeft.
Dan wisselt de setting en vertelt de hoofdpersoon Alex Cross dat hij en zijn beste vriend gereed staan om een prachtige trektocht te gaan maken in de Bob Marshall Wilderness in Montana. Ze hebben zich voorbereid op ontmoetingen met de talrijke grizzlyberen. Eén enkel telefoontje zorgt ervoor dat ze hun vrolijke plannen moeten opgeven om de dood van de CIA-agente te gaan onderzoeken, wat hen uiteindelijk alsnog naar de wildernis in Montana en de grizzly's zal leiden.
De mysterieuze moordenaar, M., duikt weer op om Alex het leven zuur te maken: hij laat Alex weten dat hij en zijn gezin gevolgd worden, wat de spanning doorheen het boek moet verhogen. Bree, de vrouw van Alex, moet onderzoeken of een knappe multimiljonair in Parijs zich aan misdaden schuldig maakt. Ook zij moet worden gered door Alex, waarna ze verliefd een wandeling door Parijs maken. Verschillende andere verhalen doorkruisen het hoofdverhaal. We krijgen namelijk ook zicht op wat er gebeurt bij M., bij de schurken van het kartel, in de ik-persoon vertelt Alex wat hem bezig houdt. Niet alleen M. jaagt op Alex, maar ook een drugkartel dat moordt zonder veel scrupules en bovendien komen M. en het kartel in conflict. De verhaallijnen zijn niet altijd even helder en je vraagt je soms af wat er gebeurt!
Er is zeker af en toe een spannende passage, maar in het geheel heeft het verhaal mij niet kunnen boeien. In zijn andere boeken bouwt Patterson in korte hoofdstukken de spanning op, zodat het moeilijk wordt om het boek weg te leggen. Nu leek het soms meer op de weergave van een geslaagde trektocht van de auteur, compleet met leren vissen en verdediging tegen de beren. De gewetenloosheid van de schurken wordt in contrast geplaatst met het liefdevolle, warme gezin van Cross, waar de oma altijd gereed staat om de kinderen op te vangen en iets lekkers te koken.

Gerda Sterk
James Patterson
Gerda Sterk
fictie
Lid van Humanistisch Verbond, VJV, SKEPP
_Gerda Sterk - Recensent
Meer van Gerda Sterk

_Van zelfde auteur

_Nieuwste recensies

Bekijk alle nieuwe recensies