@CasaAdil
Geschreven door Adil Fraihi
  • 1046 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

16 mei 2024 @CasaAdil, de nieuwe stijl
De vlog @CasaAdil voor het Humanistisch Verbond is veranderd. Niet alleen omdat mijn woning steeds meer werd en wordt aangepast aan mijn gebrekkig lijf dat voortdurend verandert door mijn MS (Multiple Sclerose). Mijn gehandicapt lichaam zorgt er immers voor dat ik steeds meer in en met een rolstoel en andere hulpmiddelen moet leven.
Daardoor heb ik mijn deuren moeten verbreden, heb ik een verhoogd toilet, een verlaagde lavabo en heel andere douche. Maar daar praat en schrijf ik niet zo graag over.
Nee, sinds een tijdje leef ik ook samen met een assistentiehond, een Golden Retriever die Ukki heet. Hierdoor is mijn huis misschien nog meer veranderd want er is gewoonweg meer ... euhm ... 'leven'. Dat hoef ik waarschijnlijk zelfs niet uit te leggen.
Hoewel ik als hulpbehoevende met steeds meer beperkingen moet leren omgaan, probeer ik te leven. Anders weliswaar en soms met pauzes door pijn die de hele wereld rondom me verlamt. Maar de 'wil' om te leven is er nog!
Meer nog, dankzij mijn hulphond ben ik socialer en kom ik gewoon meer buiten. Dit wil dan weer zeggen dat ik de vlog @CasaAdil niet alleen thuis wil opnemen. Af en toe ga ik voor gesprekken en interviews – in de mate van het mogelijke natuurlijk – op locatie.
Aflevering 1: Zo werd deze vlog @CasaAdil opgenomen in de Senaat, want ik wou wel eens spreken met de voorzitster, Stephanie D'Hose. Enjoy!
Adil Fraihi in gesprek met Stephanie D'Hose
Klik hier om de vlog op YouTube te bekijken.
Aflevering 2: Het gesprek met co-voorzitter van Groen, Nadia Naji werd opgenomen bij me thuis. Dus een jong groen blaadje uit een gemeente van het Brussels-Hoofdstedelijk Gewest (Molenbeek) op bezoek bij een oude grijsaard in het landelijke Bornem. Wat gaan de buren daarvan zeggen?
Adil Fraihi in gesprek met Nadia Naji
Klik hier om de vlog op YouTube te bekijken.
@CasaAdil
Adil Fraihi kreeg als dertiger in 2004 te horen dat hij multiple sclerose heeft. In 2012 werd hij als federaal ambtenaar op pensioen gesteld. Hij is blogger, vlogger en als echte Bornemenaar zelfs vrijzinnig humanist. Soms serieus, vaak grappig, maar altijd apart.
_Adil Fraihi Blogger, vlogger, vrijzinnig humanist
Meer van Adil Fraihi

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws