Elizabeth George
Gerda Sterk
fictie
  • 1321 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

Waardering

19 april 2022 Iets te verbergen
Het verhaal speelt zich af in Noord-Londen tijdens broeiend hete zomerdagen. Het is een detectiveroman, dus wordt er een misdrijf gepleegd.
Het verhaal speelt zich af in Noord-Londen tijdens broeiend hete zomerdagen.
Het is een detectiveroman, dus wordt er een misdrijf gepleegd.
Eer de bekende inspecteur Lynley samen met zijn assistente, sergeant Havers, de moord zal onderzoeken, introduceert de Amerikaanse schrijfster, Elisabeth George, ons in de huishoudens van de betrokken personen.
Nergens heerst er vrolijkheid, nergens is de sfeer ontspannen, of het nu gaat om de fotografe Deborah, om het Nigeriaanse gezin van Tani, om de undercover agente Adaku, om de hoofdinspecteur Phinney of om Lynley en Havers zelf. Iedereen gaat gebukt onder de kwellingen des levens.
Centraal staat de traditie van de Nigeriaanse gemeenschap om zeer jonge meisjes genitale verminkingen te laten ondergaan om ze zo als maagd tegen betaling te kunnen uithuwelijken. De levens van allen hangen vast in een web van leugens en geheimen, die de inspecteurs moeten zien te ontrafelen.
Het duurt ruim 600 bladzijden eer ze daarin slagen. Intussen heeft de auteur de tijd genomen om heikele thema's als racisme, seksisme, genitale verminking en zelfs klassenverschillen in haar verhaal aan bod te laten komen. Meeslepend en intelligent is het zeker, opbeurend is het niet.

Gerda Sterk
Elizabeth George
Gerda Sterk
fictie
Lid van Humanistisch Verbond, VJV, SKEPP
_Gerda Sterk - Recensent
Meer van Gerda Sterk

_Van zelfde auteur

_Nieuwste recensies

Bekijk alle nieuwe recensies