Elise Cordaro
Gerda Sterk
Non-fictie
  • 785 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

Waardering

14 oktober 2022 Beter in je brein. Box.
60 inspiratiekaartjes voor autisme-, ADHD- en hooggevoelige breinen. Elise Cordaro profileert zich als online marketeer. Ze bevordert dus de verkoop van producten online. Ze verwierf bekendheid met haar boek: "Anders gaat ook". Lezeressen en lezers herkenden zich in haar verhaal en putten er moed uit.
Deze box bevat 60 kaartjes met daarop quotes, inspiratie, opkikkers en life hacks. De term lifehack verwijst naar onconventioneel gebruik van ICT en andere simpele hulpmiddelen, die mensen helpen om te gaan met overvloed aan informatie.
Mensen met autisme staan anders in het leven. Gelukkig is er tegenwoordig begrip en zelfs waardering gegroeid. Zie het recente boek van Simon Baron-Cohen "De Patroonzoekers".
Dit pak kaarten geeft adviezen en vaststellingen die mensen, die niet aan de aandoening lijden, vreemd zullen voorkomen. Een voorbeeld: "Ik kan vandaag niet afspreken want ik heb overmorgen al plannen". Op de achterkant van het kaartje vinden we een toelichting die autisten bemoedigend zullen vinden, want zij worden al hun hele leven met onbegrip geconfronteerd.
Niet alle kaartjes hebben uitleg nodig: "Je bent waardevol, prachtig en precies goed zoals je bent". Dat zullen álle mensen graag lezen, maar het is een opkikker voor de doelgroep die altijd iets anders heeft gehoord.
Ook een idee als "Vrije tijd is niet gelijk aan beschikbaarheid" is voor iedereen nuttig, maar de uitleg op de achterkant geeft aan waarom vooral mensen die de werkelijkheid door hun eigen bril zien, het méér nodig hebben dan anderen.
Het is alleszins een stijlvol vormgegeven doosje met aantrekkelijke kaartjes. Een mooi cadeautje?

Gerda Sterk
Elise Cordaro
Gerda Sterk
Non-fictie
Lid van Humanistisch Verbond, VJV, SKEPP
_Gerda Sterk - Recensent
Meer van Gerda Sterk

_Van zelfde auteur

_Nieuwste recensies

Bekijk alle nieuwe recensies